Geen categorie

Welkom!

Wat leuk dat je op mijn blog komt kijken! Ik ben Henriëtte en ik hou van lekker eten. Toen ik in juni 2019 ben begonnen met het FODMAP dieet vanwege PDS (Prikkelbare Darm Syndroom), moest ik het roer volledig omgooien. Inmiddels heb ik heel wat recepten weten om te toveren in low fodmap recepten. Ik streef ernaar om mijn recepten net zo lekker te maken als voorheen, zodat iedereen gewoon mee kan eten. Ik wil op mijn blog graag deze recepten met jou delen. Behalve low fodmap zijn deze recepten meestal ook glutenvrij en lactosevrij. Daarnaast wil ik je zoveel mogelijk informeren over het FODMAP dieet. Wil je nog meer weten over mij? Lees het hier.

Ik ben benieuwd naar jouw creaties en reacties!

5 reacties

 • Lizette

  Hoi Henriëtte,

  Bedankt voor wat je allemaal deelt. Helaas moet ik ook nog histamine arm, waardoor ik vaak ook niet mag wat bij fodmap arm wel mag. Erg lastig!

  Ik begrijp je informatie over het stapelen niet helemaal.
  Bedoel je dat alleen de groene producten met ‘eat freely’ in de Monash app niet kunnen stapelen? Dat zijn er bar weinig! Er zijn ook producten met alleen grote groene stip, maar waar in de tekst wel staat low fodmap en soms staat er zelfs in de tekst toch vanaf…. gram high fodmap, ook al staat er geen oranje en/of rode stip. Niet fodmap vrij dus. Kun je daar nu wel of niet mee stapelen? Vind het ontzettend ingewikkeld 🙁

  Groetjes
  Lizette

  • Henriëtte

   Hallo Lizette,
   Ik heb jouw vragen voor een groot deel denk ik al beantwoord bij het artikel over de Monash App en stapelen. Het lijkt me inderdaad lastig om ook nog histamine-arm te moeten eten. Als je nog geen diëtist hebt die je begeleid, raad ik je in ieder geval een diëtist aan die gespecialiseerd is in het FODMAP dieet. Zij of hij kan je dan ook helpen het dieet te combineren met een histamine-arm dieet. Gespecialiseerde FODMAP-diëtisten kun je vinden op https://www.fodmapdietist.nl/.

   groetjes,
   Henriëtte

 • Merel

  Hallo Henriëtte, ik had bij het recept Gevulde speculaas taart een vraag gesteld, maar heb nog een vraag, wat bedoel je met 1/2 citroen rasp?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *