Over mij

Over mij

Benieuwd naar het ‘brein’ šŸ˜‰ achter deze blog? Ik ben HenriĆ«tte, 42 jaar, en woon samen met mijn vriend en onze 2 katten. Vroeger toen ik nog een klein meisje was, stond ik regelmatig met een vriendinnetje in de keuken koekjes of ander lekkers te bakken. Ik wilde toen zelfs bakker worden. Jaren later, toen ik echt voor de keuze stond, wilde ik in eerste instantie diĆ«tiste worden. Maar helaas had ik niet het juiste vakkenpakket.

Opleidingen en werk

Het werd uiteindelijk de HBO opleiding Voedingsmiddelentechnologie. Helaas kon ik hier geen werk in vinden. Vervolgens ben ik een opleiding Gewichtsconsulent gaan volgen en ben ik gestart met een Voedingsadviesbureau. Ik behandelde hier mensen met gewichtsproblemen. Na een tijdje wilde ik toch liever weer in loondienst werken. Omdat ik het wel heel leuk vond om mensen te helpen en te adviseren, ben ik na een deeltijdopleiding aan de slag gegaan als apothekersassistente. In eerste instantie vond ik dit een leuke baan die veel voldoening gaf. Maar nadat de werkdruk in de apotheken steeds meer toenam en er steeds minder tijd was voor de patiƫnt, ben ik gestopt met dit werk.

Prikkelbare Darm Syndroom

Ik kreeg ook steeds meer last van mijn darmen. Jaren geleden was er al eens het Prikkelbare Darm Syndroom bij mij vastgesteld. Maar na een slechte periode, had ik vervolgens jarenlang bijna geen klachten. Waarschijnlijk zijn mijn klachten weer toegenomen door de stress op mijn werk. Toen mijn klachten op een gegeven moment mijn leven gingen beheersen, besloot ik dat het zo niet langer kon. Als voormalig apothekersassistente wist ik dat er geen goede behandeling was en medicatie vaak maar weinig tot geen effect heeft. Dus speurde ik het internet af naar andere oplossingen. En die oplossing vond ik in de vorm van het FODMAP dieet.

Het FODMAP dieet

Toen ik begon met dit dieet in juni 2019, was het wel even flink zoeken naar wat ik wel en niet kon eten. Dit resulteerde onder andere in het grondig bestuderen van alle etiketten op voedingsmiddelen in de supermarkt. Gelukkig had ik tijdens mijn HBO opleiding vakken gehad zoals Productontwikkeling, waarbij ik alles leerde over de samenstelling van voedingsmiddelen. Zo kwam ik er al snel achter dat ik veel bewerkte producten, zoals koek, gebak, soep, pizza en kant-en-klare maaltijden nu wel kon vergeten. Dus moest ik nu alle dagen vers eten bereiden. Wat natuurlijk sowieso veel beter is voor de gezondheid! Gelukkig kookte ik al veel met verse ingrediƫnten. Maar hoe kon ik mijn eten nog op smaak brengen zonder smaakmakers als knoflook en ui? En wat moest ik nu eten in plaats van mijn oude, vertrouwde broodmaaltijd? En nog erger, wat moest ik met al mijn oude bakrecepten? Het kostte mij flink wat tijd om bovenstaande dingen allemaal uit te zoeken.

Foodblog

Dit bracht mij vervolgens op het idee om anderen dit werk te besparen en om mijn inmiddels opgebouwde kennis en aangepaste recepten met iedereen te delen. Ik wilde al langer een foodblog beginnen, en dit leek het ideale moment! Omdat het FODMAP dieet een grote overlap vormt met een glutenvrij en lactosevrij dieet, heb ik ervoor gekozen om mijn recepten naast low fodmap ook bijna altijd glutenvrij en lactosevrij te maken (dit geef ik aan). Ik streef ernaar om mijn recepten net zo lekker te maken als voorheen, zodat iedereen gewoon mee kan eten. Ik hoop dat ik jou weer op weg kan helpen om weer te kunnen genieten van eten. En dat ik jou enthousiast kan maken om zelf meer te gaan bakken en koken!

Liefs,

Henriƫtte

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.